Gebruik bestaand licht

U hoeft echt geen dure thuisstudio lampen-set aan te schaffen om verbazingwekkend mooie portretten te kunnen maken – een raam en een reflector kunnen u al een eind op weg helpen om prachtige natuurlijk belichte portretten te maken zonder daar veel voor te hoeven uitgaven.

Plaats uw model (dit kan ook een object zijn) onder een hoek naar het raam en maak gebruik van een witte of zilveren reflector om de schaduwen te openen. Een zilveren reflector zal een scherpere kwaliteit van het licht geven dan een witte, maar het effect zal minder subtiel zijn.

Ben je ervan bewust dat er een kleurzweem kan ontstaan door zaken aan de andere kant van het glas.

Als daar een muur is kan dit een zacht rode gloed geven en een weelderig groen gazon een groene gloed, waardoor huidtinten zo beïnvloed worden dat het wel lijkt of het model een ziekte onder de leden heeft, terwijl het zonlicht op een terras in de avond veel warm licht zal weerspiegelen.